Projekter

Projektstyring

Marts-april 2012 deltog jeg i en 10 ECTS uddannelse i projektstyring ved Erhvervsakademiet Lillebælt. Jeg afsluttede kurset med en individuel mundtlig eksamen (karakter 10) og en projektrapport om et legepladsprojekt i Odense midtby (gruppeopgave: bestået). Legepladsprojektet kombinerer en gammel drøm om legemuligheder for mine børn og min viden om Odenses historie, markedsføring af Fyn og anvendelse af de i undevisningen erhvervede projektstyringsværktøjer.

Forskningsprojekter

En beskrivelse af mine forskningsprojekter findes under forskning.

Udviklingsprojekter ved SDU

Ved SDU har jeg aktivt deltaget i udviklingsprojekter omkring undervisningen i fremmedsprogsuddannelsen (se rapport om morderniseringstiltag). I tyskuddannelserne har jeg været primus motor i

  1. moderniseringen af undervisningen i faget Mundtlig kommunikation på 1. semester. I dette fag har jeg udarbejdet en ny konception med inddragelse af forskellige medier, en printet og en elektronisk lærermappe med undervisningsmaterialer til 13 dobbelttimer tilpasset B2-niveauet i Den Europæiske Referenceramme for Sprog og med en stærk fokus på dansk-tyske sproglige og kulturelle forskelle. Derudover har jeg sammensat et elektronisk kompendium til de studerende på Blackboard. Dette materiale blev taget i brug med stor tilfredshed i ES 2010.
  2. implementering af interaktive computerøvelser i sprogfærdighedsundervisningen, som er et af mine ældste hjertebørn; ideen går helt tilbage til min undervisning i nye medier i sprogundervisningen ved Islands Universitet i FS 2003. Konceptionen videreudviklede jeg ved CBS og på SDU og mine erfaringer er udmøntet i en konception til blended-learning instruktortimer, der blev indført i ES 2010, hvor vi bruger programmet Grammatiktrainer fra det tyske firma digitalpublishing. Timerne er koordinerede med fagene Mundtlig kommunikation 1 og Skriftlig sprogfærdighed 1 på alle tyskstudier.
  3. indførelse af elektroniske indplaceringstest på 1. semester i ES 2010 med det for øje at kunne tilbyde svagere studerende, at forbedre deres sprogkompetence ved deltagelse i instruktortimerne i tysk grammatik og udtale. Dette var et delprojekt af samme e-læringsprojekt, som denne portfolio hører til. Projektbeskrivelsen kan findes her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s